ForumDunyasi - mIRC ve IRC Kullanicilarinin Paylasimi Platformu ForumDunyasi  

Go Back   ForumDunyasi - mIRC ve IRC Kullanicilarinin Paylasimi Platformu > Genel Bilgiler > Yemek Tarifleri > Et, Tavuk, Balık

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 14 Eylül 2023, 21:21   #1
Çevrimdışı
Soğuk Şehrin Soğuk Kadını...

Üye: 30 Ağustos 2023
Konular:
Mesajlar: 5.982
Nerden: İngiltere
Cinsiyet: Kadın
Web: ForumDunyasi
IRC: Yok
Alınan Beğeni: 301
Beğendikleri: 97
}
@aLya
yemeks Kırmızı Et Yemeklerinin Püf Noktaları

Kırmızı et yemekleri her zaman mutfağın en zorlayıcı ve düzgün bir şekilde yapıldı mı en lezzetli yemeklerin başında yer alıyor. Kırmızı et içinde bazı püf noktalar bulunmaktadır.

İşte o püf noktalar :

*Öncelik kırmızı eti hangi koşullarda tüketmeniz gerektiğini unutmayın.

*Örneğin buzluktan kıyma çıkarıp, çözüldükten sonra bir miktar alıp geri kalanını buzluğa yeniden koymayın. Sağlık açısından oldukça yanlış bir hamle olur çünkü böyle bir tüketimde tekrar buzluğa konulan kıyma bozulur. Onun için ya kıymalarınızı ya da diğer etleri kullanım ihtiyacınıza göre ayırın. Hiç olmadı buzu çözülmeden istediğiniz kadar parça alın.

*Yemek yapmaya meraklı olan herkesin kırmızı et söz konusu olduğundan ilk sıkıntısı genellikle etin sert pişmesi olur.

*Sert pişmesini önlemek için pek çok yol vardır. Bu yollardan birisi et pişmeden önce limon suyu döküp biraz bekletmek ya da pişerken üzerine limon suyu dökmek.

*Diğer yolu ise etin suyunu ilk andan bırakmamasını sağlamak. Bunu da eti iyice tek başına kavurduktan sonra diğer malzemeleri atarak yapabiliriz fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta ise bu esnada ete tuz atmamak.

*Et denilince aklımıza ilk olarak mangal gelir şüphesiz fakat mangalın kömürü düşündüğümüz kadar masum değil.

*Kömürün yan etkilerinden korunmak hem de aynı tadı yakalamak istiyorsanız, dökme demir tavalar ile aynı tadı yakalayabilirsiniz.

*Eti terbiye etmek ve bu terbiyeden memnun kalmak aradığımız ilaç olabilir. İşte size hem kolay hem de akılda kalıcı bir terbiye yöntemi. Bir miktar zeytin yağı, kekik ve defne yaprağına etinizi yatırın. Bir süre sonra etinizi pişirmeye başladığınızda lezzet farkını göreceksiniz.

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:07.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Navbar with Avatar by Motorradforum
Forum Sahibi : NikotiN
ForumDunyasi.Net Her Hakkı Saklıdır

Yasal uyarı ile ilgili yazıyı veya diğer yazılarınızı bu bolume yazabılırsınız
Bildirimlerinizi mail adresimize yollayınız vs. | www.forumdunyasi.net

FORUMDUNYASI, JRodix.COM Sunucularında Barınmaktadır