![]() | ![]() |
![]() | #1 |
Çevrimdışı ![]() ![]() | ![]()
üzüm yaprağında istavrit Malzemeler : -1 kg istavrit -100 gr salamura üzüm yaprağı -1 su bardağı Mısır Yağı (Kızartma için) -100 gr haşlamış kuru fasulye -2 adet sivribiber -1 adet domates -1/2 adet soğan -1 adet haşlanmış havuç -1 yemek kaşığı Margarin -Bir tutam maydanoz -1/2 paket Hazır Domates Çorbası -1 su bardağı su Tarifi : İstavrit balıkları temizlenir ve pulları iyice alınır. Salamura üzüm yaprakları kullanımdan bir saat önce fazla olan tuzu çıksın diye ılık suya yatırılır. Daha sonra tek tek kurulanarak istavrit balıkları sarılıp, yağda kızartılır. Soğan, domates, sivribiber, havuç brunoise şeklinde doğranır. Margarin ile beraber bir tavada sotelenmeye başlanır. İçerisine kuru fasulye ilave edilir. Domates çorbası ile su karıştırılarak sos kıvamına gelinceye dek pişirilir. Servis tabağının ortasına kuru fasulye sotesi, üzerine istavrit balıkları ve çevresine domates sos gezdirilerek servis edilir. |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Forum Sahibi : NikotiN ForumDunyasi.Net Her Hakkı Saklıdır |
Yasal uyarı ile ilgili yazıyı veya diğer yazılarınızı bu bolume yazabılırsınız |