ForumDunyasi - mIRC ve IRC Kullanicilarinin Paylasimi Platformu ForumDunyasi  

Go Back   ForumDunyasi - mIRC ve IRC Kullanicilarinin Paylasimi Platformu > Yaşam ve Eğlence > Günün Köşesi > Günün Yemeği

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 31 Ağustos 2023, 06:21   #1
Çevrimdışı
Soğuk Şehrin Soğuk Kadını...

Üye: 30 Ağustos 2023
Konular:
Mesajlar: 5.982
Nerden: İngiltere
Cinsiyet: Kadın
Web: ForumDunyasi
IRC: Yok
Alınan Beğeni: 301
Beğendikleri: 97
}
@aLya
yemeks 31 Ağustos Günün Yemeği

Yoğurt çorbası tarifi

Yoğurt çorbası malzemeleri
4 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yoğurt çorbası üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yoğurt çorbası yapılışı
Orta boy bir tencerenin içerisine pirinçleri koyun. Üzerine suyu ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kabın içerisine yoğurt ve unu aktarın. Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına dikkat edin. Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp yavaşça yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin. Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli ve yavaş bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandan da karıştırın. Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Kıvamı size koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra içerisine tuzunu ilave edin. Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Elde ettiğiniz bu sosu çorbanın üzerine gezdirin.




Nohut yemeği tarifi

Nohut yemeği malzemeleri
2 su bardağı nohut
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
Nohut yemeği yapılışı
Nohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin. Ertesi gün süzüp iyice durulayın. Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın. Sıvı yağı düdüklü tencereye alın. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın. Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçayı ilave edin. Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün. Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın. Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın. Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz.




Şehriyeli pirinç pilavı tarifi

Şehriyeli pirinç pilavı malzemeleri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı şehriye
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet kesme şeker
4 damla limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz
Şehriyeli pirinç pilavı yapılışı
Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.




Cevizli kurabiye tarifi

Cevizli kurabiye malzemeleri
125 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım su bardağı iri parçalanmış ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Cevizli kurabiye yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın. Karıştırdıktan sonra unu kontrollü bir şekilde kabartma tozu ile birlikte ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak yapıp tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:49.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Navbar with Avatar by Motorradforum
Forum Sahibi : NikotiN
ForumDunyasi.Net Her Hakkı Saklıdır

Yasal uyarı ile ilgili yazıyı veya diğer yazılarınızı bu bolume yazabılırsınız
Bildirimlerinizi mail adresimize yollayınız vs. | www.forumdunyasi.net

FORUMDUNYASI, JRodix.COM Sunucularında Barınmaktadır