ForumDunyasi - mIRC ve IRC Kullanicilarinin Paylasimi Platformu ForumDunyasi  

Go Back   ForumDunyasi - mIRC ve IRC Kullanicilarinin Paylasimi Platformu > Yaşam ve Eğlence > Günün Köşesi > Günün Yemeği

Etiketlenen üyelerin listesi

Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By aLya

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 30 Ağustos 2023, 14:09   #1
Çevrimdışı
Soğuk Şehrin Soğuk Kadını...

Üye: 30 Ağustos 2023
Konular:
Mesajlar: 5.982
Nerden: İngiltere
Cinsiyet: Kadın
Web: ForumDunyasi
IRC: Yok
Alınan Beğeni: 301
Beğendikleri: 97
}
@aLya
Disk Günün Yemeği Menüsü

Yeşil mercimek çorbası tarifi

Yeşil mercimek çorbası malzemeleri
Yeşil mercimek 2/3 su bardağı
6 su bardağı su
1 orta boy soğan
4 yemek kaşığı margarin ve tereyağı
2 yemek kaşığı un
1/4 çay bardağı pirinç
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 ince dilim bayat ekmek
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeşil mercimek çorbası yapılışı
Mercimekler yıkanır. 1 su bardağı su ile en az 5 - 6 saat önceden ıslatılır. Soğanı soyup yıkanır ve ince ince doğranır. Yağla birlikte tencereye koyulur ve kavrulur. Un eklenir rengi değişene kadar kavrulur. Pirinç yıkanır, mercimek ve kalan su ile birlikte tenceredeki karışıma eklenir, kaynayıncaya kadar pişirilir. Blenderdan geçirip içine tuz eklenir ve tekrar ateşe koyulur. Yumurta ayrı bir kapta sütle birlikte iyice çırpılır. Yumurtalı süte sıcak çorbadan biraz ilave edilir ve yine çırpılır, çorbaya yavaş yavaş sürekli karıştırılarak eklenir. Kaynayana kadar pişirilir. Diğer yandan, ekmeğin 1 cm iriliğinde doğranır ve tepsiye dizilir. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Çorbayı üzerine kızarmış ekmek ve kırmızı biber serperek servis edilir.






Tavuklu kağıt kebabı tarifi

Tavuklu kağıt kebabı malzemeleri
500 gram kuşbaşı tavuk eti
1 su bardağı bezelye içi (Haşlanmış)
1 büyük boy kabak (Küp küp doğranmış)
4 mini patates (Enine ikiye bölünmüş)
10 arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Tavuklu kağıt kebabı yapılışı
Salçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeleri de ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.






Pancarlı pilav tarifi

Pancarlı pilav malzemeleri
500 gram küp doğranmış pancar
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı pancar suyu
Yarım su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağ
2 dal dereotu
Tuz
Pancarlı pilav yapılışı


Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Dereotunu temizleyip kıyın. Pancarları iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pancarı kevgirle ayrı bir tabağa alıp suyunu ayırın. Pancarların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ekleyip karıştırarak kavurun. Doğranmış pancar, et suyu ve 3 su bardağı pancar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Dereotunu ilave edip harmanlayın. Daha sonra servis yapın.




İstiridye tatlısı tarifi

İstiridye tatlısı malzemeleri
İstiridye tatlısı şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3. 5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
İstiridye tatlısı hamuru için
250 gram oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve ya margarin
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı kadar unİstiridye tatlısı yapılışı
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın üzerine limon suyu koyup kaynatın ve soğumaya bırakın. Yoğurma kabına un dışında malzemeleri alıp karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Çay bardağının ağzıyla aynı yerden başlayarak istiridye kabuğu şeklini verin. Tepsiye dizin yağlamaya gerek yok. Tamamlanan tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin. Fırından yeni çıkmış tatlıyı 3-5 dk dinlendirin sonra şerbetin tamamını döküp çekmesini bekleyin.

NikotiN bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:22.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Navbar with Avatar by Motorradforum
Forum Sahibi : NikotiN
ForumDunyasi.Net Her Hakkı Saklıdır

Yasal uyarı ile ilgili yazıyı veya diğer yazılarınızı bu bolume yazabılırsınız
Bildirimlerinizi mail adresimize yollayınız vs. | www.forumdunyasi.net

FORUMDUNYASI, JRodix.COM Sunucularında Barınmaktadır