![]() | ![]() |
![]() | #1 |
Çevrimdışı ![]() ![]() | ![]()
Sade Kavurma Tarifi Malzemeler 500 gram kuşbaşı dana eti 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı sıcak su Püf Noktası Eğer etlerin suyu az geliyorsa ekleyeceğiniz sıcak su seviyesini arttırabilirsiniz. Ayrıca sade kavurma olduğu için fazla baharat kullanmadık. Dilerseniz baharat çeşitlerini ve seviyesini arttırabilirsiniz. Pişirme Önerisi Ocağın etler kavrulurken yüksek daha sonra kısık ateşte olmasına dikkat edin. Nasıl Yapılır? Çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın. Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun. Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin. Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun. Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin. Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Forum Sahibi : NikotiN ForumDunyasi.Net Her Hakkı Saklıdır |
Yasal uyarı ile ilgili yazıyı veya diğer yazılarınızı bu bolume yazabılırsınız |